Sinds onze laatste nieuwsbrief van begin oktober  gaat het jammer genoeg terug de verkeerde kant op in de maatschappij. Dagelijks neemt het aantal besmettingen toe  en zien we het aantal ziekenhuisopnames terug stijgen.  En dat maakt ons toch wel wat bezorgd.

Gelukkig gaat het  heel goed met alle bewoners. En doordat iedereen begin dit jaar reeds zeer vroeg gevaccineerd werden, heeft de Vlaamse overheid beslist om alle PVT bewoners terug een 3 de booster prik toe te dienen van het Pfizer Corona vaccin. We zijn daarrond onmiddellijk in overleg gegaan met het vaccinatiecentrum in Brugge en vorige week hebben we ongeveer  alle bewoners een derde vaccin kunnen toedienen. Op deze manier genieten onze bewoners de maximale bescherming. 

Omwille van de toegenomen besmettingen zijn de medewerkers terug over gegaan tot het dragen van een mondmasker gedurende gans hun diensttijd.  We vragen uitdrukkelijk  aan alle bezoekers om dit  ook toe te passen in de gebouwen van het PVT. 

Ondertussen hebben jullie ook de actualiteit kunnen volgen rond het Covid Safe Ticket (CST) dat sinds 1 november overal verplicht is in alle cafés en restaurants. Mogelijks valt ook ons trefpunt onder die regeling. We bekijken samen met de directie hoe wij ons daarmee moeten verhouden. In afwachting blijven de huidige richtlijnen nog steeds van kracht.

  • Het trefpunt  blijft voorlopig toegankelijk voor bezoekers.   Eten en drinken zijn toegelaten. Bij het rondlopen of afhalen van drank en dergelijke aan de bar, dient wel een mondmasker gedragen te worden. 

Indien jullie met jullie familielid ergens naartoe willen gaan buiten het PVT waar zo’n CST noodzakelijk is, dan hebben de medewerkers ervoor gezorgd dat er voor iedere bewoner zo’n CST beschikbaar is op papier of op hun smartphone, zodat dit voor niemand een bezwaar hoeft te zijn om ergens naartoe te gaan.

Hopelijk kunnen we met zijn allen het tij zo snel mogelijk keren …

Namens alle medewerkers van het PVT, 

Met  vriendelijke groeten

Geert Gardin

PVT coördinator PVT de Brugghe

Tel: 050/30.18.07

Geert.Gardin@pvtdebrugghe.be

Hoog Brabantlaan 27

8200 Brugge

Contact woning 1-2: 050/30.17.90

Contact woning 3-4: 050/30.17.

Nieuwsbrief 4/11/2021: Boosterprik – extra veiligheidsmaatregelen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.